Hallitus

Penkovskaja-Ilola Julija, puheenjohtaja

Julija on ollut mukana Mahla ry:ssä melkein alusta asti.

Julija on koulutukseltaan terveydenhuollon ammattilainen, mutta perinteisistä hoitomuodoista sekä yrttien monipuolinen käyttö että kuivakuppaus tulivat hänelle jo lapsena luonnollisen tutuiksi. Kodin perintöön kuuluivat myös elämän erilaisia tilanteita varten tehdyt nuket, joita ovat valmistaneet ainakin suomalaiset, vepsäläiset, ugrilaiset ja tietenkin karjalaiset.

2000-luvulla hän on hankkinut uusinta tietoa yrteistä muun muassa Henriette Kressin luennoilta sekä lisäksi kinesiologian perusmenetelmistä, intialaisesta päähieronnasta ja tiibetiläisestä energiahoidosta Marjo Wuorisalon kursseilta. Lisänä aromahieronnan kurssi.

Julija on myös Suomen Kupparit ry:n jäsen oltuaan lähes vuoden kisällinä eli "hinnuna" ja suoritettuaan näyttökuppauksen kahdelle ammattilaiselle.

Julija kouluttaa pienryhmiä yrttien käyttöön ja voiteiden/ salvojen/ uutteiden tekemiseen kotioloissa.

Mokkila Kaisu, vpj, varajäsen

Kaisu on yksi Mahla ry:n perustajajäsenistä.

Kaisu on 2000-luvulla kouluttautunut monipuolisesti suomalaisiin perinnehoitoihin.

Kansanlääkintäseuran kurssilta hän valmistui Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi ja myöhemmin hänet kutsuttiin myös kouluttamaan peruskursseja.

Intialaisen päähieronnan peruskurssi sopi hyviin jatkeeksi, kun hän suoritti Helsingin Sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa koulutetun hierojan näyttötutkinnon.

Perinteisen verikuppauksen peruskurssin jälkeen opiskelu jatkui sujuvasti Suomen Kupparit ry:n erikoiskuppauskurssilla, johon sisältyi valvottu, asiakkaalle annettava näyttökuppaus. Arvosana 9.

Kaisun käymä liuku- ja kuivakuppauskurssi sisälsi kuppauksen historiaa, teoriaa, desinfiointia sekä käytännön harjoittelua. Hänellä on käytössään kiinalaisia Keep-Fit Jar -kumikuppeja lämmittämään hierottavaa aluetta ja tehostamaan hieronnan vaikutusta.

Saunaterapeutiksi hän valmistui 2010.

Lisäksi hän on opiskellut vielä laajemmin kansanperinteitä Päivölän kansaopiston kansanperinteen linjalla.

Kaisulla on oma yritys Hoitola Tasapaino, jonka puitteissa hän tekee töitä Voipaalan Pakarissa, Sääksmäellä.

Ilola Santeri, sihteeri, webmaster

Santeri on ollut mukana Mahla ry:ssä melkein alusta asti.

Palkkatyönään Santeri toimii linkkinä ihmisten ja nörttien välillä, mutta sekä ihmisten että eläinten kokonaisvaltainen hoitaminen ja erityisesti hierominen hänellä on ollut hyppysissään ja sydämessään jo 70-luvulta, mutta vasta 90-luvun puolella hän lähti tutustumaan hoitoperinteisiin laajemmin, kouluttautumaan erilaisilla kursseilla Hieronta-Akatemiasta alkaen ja sitten seuraamaan erilaisten perinneosaajien toimintaa.

Erityisalueita:

energiahoidot*, hieronta*, jäsenkorjaus, reaaliterapia, addiktiot, shamaanimatkat, kehitysvammaiset, hermovaurioiden toiminnan kuntoutus sekä hoitamisen etiikka ja moraali (*myös eläimille).

Santeria puhuttavat erityisesti ihmisen hoitaminen kokonaisuutena sekä mielen ja intuition toimintaa rajoittavien uskontojen ja oppien irrottaminen hoitotyöstä.

Hilltunen Hellevi, kirstunvartija

Hellevi on hallituksen viimeisin tulokas.

Hellevi opiskeli luontaishoitajaksi AK-luontaisterapiaopistossa suurimpina innostuksensa kohteina aromaterapia, yrttilääkintä ja shiatsu, sekä tämän myötä perinteinen kiinalainen lääketiede. Matka rinnakkaisten hoitomuotojen moniulotteiseen maailmaan jatkui Sirpa Tuomisen Aromaterapiakoulussa tuoden diplomiaromaterapeutin nimityksen. Taipaleella ovat opintyöpussiin tarttuneet myöskin intialaisen päähieronnan ja turvehoitojen perusteet (LehtoPeat Oy).

Läpi tuulen ja tuiskun on Hellevi intohimoisesti pyrkinyt näkemään ihmisen kokonaisvaltaisesti - fyysisen ja psyykkisen olemuspuolen liittona oivallettuaan, että tunnealueen kiristyvät solmut ilmentyvät lihallisessa kehossa sairauksina ja että epätasapainon tila horjuttaa vakaatakin askelta ennen pitkää - kuten toisinkin päin.

Tämän vuoksi punaisena lankana kaikessa on mutkitellut "eteerisempien tasojen" hoitojen perustarve ja siksi häneltä löytyvät plakkaristaan koulutukset myös sekä energia- että henkiparannukseen (Pirkanmaan henkinen kehitys). Lisäksi, kun hän harjoittelee viestinvälitystä ihmisille, hän pyrkii viestimään myös ihmisten parhaille ystäville eläinkommunikaation muodossa. Kaikki tämä on aherrettu 2000-luvulla.

Erinäisten rahakirstujen päällä Hellevi on tiukasti vahtinut yli 30 vuotta, eivätkä näin ollen numerot ja numerologiakaan ole hänelle täysin vieraita...

Aspholm Helge, hallituksen varajäsen

Helge on yhdistyksen ja sen hallituksen uudempia jäseniä.

Viimeiset 20 vuotta Helge on tykönään pyrkinyt perehtymään yhä syvemmälle energialla parantamisen salaisuuksiin ja lainalaisuuksiin niin lähikosketuksena kuin kaukohoitonakin. Tämän lisäksi hänen mielenkiintonsa on pikkuhiljaa kohdistunut myös kotimaisiin luonnon kasveihin ja niistä joko sellaisenaan tai eri tavoin käsiteltynä saatavien ainesosien käyttöön hoidoissa.

Helge on myös perinteisen korjausrakentamisen ammattilainen.


Puheenjohtaja: 0407413631

Sihteeri, jäsenasiat: 0401609999

Kirstunvartija: 0400570475

Yleissähköposti: mahla.suomi (at)gmail.com

Jos olet kiinnostunut suomalaisista perinnehoidoista ja haluaisit tuoda oman panoksesi niiden ylläpitoon yhdistyksessä, ota yhteyttä meihin:

Web-lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse.