Hallitus

Penkovskaja-Ilola Julija, puheenjohtaja

Julija on ollut mukana Mahla ry:ssä melkein alusta asti.

Julija on koulutukseltaan terveydenhuollon ammattilainen, mutta perinteisistä hoitomuodoista sekä yrttien monipuolinen käyttö että kuivakuppaus tulivat hänelle jo lapsena luonnostaan tutuiksi. Kodin perintöön kuuluivat myös elämän erilaisia tilanteita varten tehdyt nuket, joita ovat valmistaneet ainakin suomalaiset, vepsäläiset, ugrilaiset ja tietenkin karjalaiset.

2000-luvulla hän on hankkinut uusinta tietoa yrteistä muun muassa Henriette Kressin luennoilta sekä lisäksi kinesiologian perusmenetelmistä, intialaisesta päähieronnasta ja tiibetiläisestä energiahoidosta Marjo Wuorisalon kursseilta. Lisänä aromahieronnan kurssi.

Julija on myös Suomen Kupparit ry:n jäsen oltuaan lähes vuoden kisällinä eli "hinnuna" ja suoritettuaan näyttökuppauksen kahdelle ammattilaiselle.

Julija kouluttaa pienryhmiä yrttien käyttöön ja voiteiden/ salvojen/ uutteiden tekemiseen niin kotioloissa kuin ulkotulellakin.Aspholm Helge, hallituksen varajäsen

Helge on yhdistyksen hallituksen varajäsen.

Viime vuosikymmenet Helge on tykönään pyrkinyt perehtymään yhä syvemmälle energialla parantamisen salaisuuksiin ja lainalaisuuksiin niin lähikosketuksena kuin kaukohoitonakin. Tämän lisäksi hänen mielenkiintonsa on pikkuhiljaa kohdistunut myös kotimaisiin luonnonkasveihin ja niistä joko sellaisenaan tai eri tavoin käsiteltynä saatavien ainesosien käyttöön hoidoissa.

Helge on myös perinteisen korjausrakentamisen ammattilainen.

Ilola Santeri, sihteeri, vpj, webmaster

Santeri on ollut mukana Mahla ry:ssä melkein alusta asti.

Palkkatyönään Santeri toimii tulkkina ihmisten ja nörttien välillä, mutta ihmisten ja eläinten kokonaisvaltainen hoitaminen (erityisesti hierominen) hänellä on ollut hyppysissään ja sydämessään jo 70-luvulta. Vasta 90-luvun puolella hän lähti tutustumaan hoitoperinteisiin laajemmin ja kouluttautumaan erilaisilla kursseilla Hieronta-Akatemiasta alkaen ja sitten seuraamaan erilaisten perinneosaajien toimintaa.

Erityisalueita: energiahoidot*, hieronta*, jäsenkorjaus, reaaliterapia, addiktiot, shamaanimatkat, kehitysvammaiset, hermovaurioiden toiminnan kuntoutus sekä hoitamisen etiikka ja moraali (*myös eläimille).

Santeria puhuttavat erityisesti ihmisen hoitaminen kokonaisuutena sekä mielen ja intuition toimintaa rajoittavien uskontojen ja oppien irrottaminen hoitotyöstä.Puheenjohtaja: 0407413631
Sihteeri, jäsenasiat: 0401609999
Kirstunvartija: 0400570475

Sähköposti: mahla.suomi(at)gmail.com

Jos olet kiinnostunut suomalaisista perinnehoidoista ja haluaisit tuoda oman panoksesi niiden ylläpitoon yhdistyksessä tai olisit kiinnostunut tutustumaan erilaisiin näkökulmiin, ota yhteyttä meihin:

Web-lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse.

Hiltunen Hellevi, kirstunvartija

Hellevi on yhdistyksen taloudenhoitaja.

Hellevi opiskeli luontaishoitajaksi AK-luontaisterapiaopistossa suurimpina innostuksensa kohteina aromaterapia, yrttilääkintä ja shiatsu sekä sen myötä perinteinen kiinalainen lääketiede. Matka rinnakkaisten hoitomuotojen moniulotteiseen maailmaan jatkui Sirpa Tuomisen Aromaterapiakoulussa tuoden diplomiaromaterapeutin nimityksen. Taipaleella ovat opintyöpussiin tarttuneet myöskin intialaisen päähieronnan ja turvehoitojen perusteet (LehtoPeat Oy).

Läpi tuulen ja tuiskun on Hellevi intohimoisesti pyrkinyt näkemään ihmisen kokonaisvaltaisesti - fyysisten ja psyykkisten olemuspuolten liittona oivallettuaan, että tunnealueen kiristyvät solmut ilmentyvät lihallisessa kehossa sairauksina ja että epätasapainon tila horjuttaa vakaatakin askelta ennen pitkää - kuten toisinkin päin.

Tämän vuoksi punaisena lankana kaikessa on mutkitellut "eteerisempien tasojen" hoitojen perustarve ja siksi häneltä löytyvät plakkaristaan koulutukset myös sekä energia- että henkiparannukseen (Pirkanmaan henkinen kehitys). Lisäksi, kun hän harjoittelee viestinvälitystä ihmisille, hän pyrkii viestimään myös ihmisten parhaille ystäville eläinkommunikaation muodossa. Kaikki tämä on aherrettu 2000-luvulla.

Erinäisten rahakirstujen päällä Hellevi on tiukasti vahtinut yli 30 vuotta, eivätkä näin ollen numerot ja numerologiakaan ole hänelle täysin vieraita...

"Mene kipu kiven kolohon,
alle paaen paakkuraisen;
ei kivi kipuja itke,
paasi vaivoja valita!"