Jäsenkorjaus

Jäsenkorjaus on suomalainen kansanparannustaito. Taidot ovat perinteisesti siirtyneet sukupolvelta toiselle tai opettajalta oppilaalle. Se on kiireetöntä, kivutonta ja kokonaisvaltaista. Hoidossa ei keskitytä pelkästään kivun poistamiseen, vaan enemmänkin kivun aiheuttajan korjaamiseen. Jäsenkorjaus on kehon hoitomenetelmä, joka perustuu perinnetietoon ja ihmisen anatomian tuntemukseen. Kehoon eri syistä syntyvät jännitystilat aiheuttavat lihasten epätasaista kiristymistä, virheasentoja ja kiertymiä niveliin, lantioon ja selkärankaan, jolloin myös normaali hermotoiminta, verenkierto ja kudosnestekierto estyvät. Jäsenkorjaus korjaa näitä ongelmia. Luonnollinen tila pitäisi löytää niin verenkierrolle, hermostolle, kudosnestekierrolle kuin energiajärjestelmällekin. Käsittelyssä mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä hoidettavan omaehtoisia liikeratoja käyttäen. Hoitaja yrittää etsiä ensiksi vaivan syntyperän ja kun se on löytynyt, asetetaan lihakset ja luut paikalleen lempeästi, mutta tehokkaasti niveliä liikutellen. Jäsenkorjaus on asiakkaan ja hoitajan yhteistyötä toimintojen saattamiseksi harmoniaan, normaalitilaansa, jossa kivulla eli puolustuksella ei ole enää tarvetta.

Jäsenkorjaushoidossa käsitellään koko keho varpaista päähän saakka. Hoito aloitetaan jalkateristä. Selkä ja kädet hoidetaan istuen, selän ja käsien liikkeitä hyväksi käyttäen. Lopuksi käsitellään myös pää. Hoidon rentouttavat vaikutukset kestävät jopa päiviä.

Vaikka Jäsenkorjaus on lempeä ja kivuton hoitomuoto, on kuitenkin muutamia selviä tapauksia milloin sitä ei voi tehdä.

  • Luunmurtumat (kipsi)
  • Osteoporoosi
  • Syöpä
  • Avohaavat (side)
  • Laskimotukos (suonikohjut ei ole hoitoon tulon este)
  • Migreenikohtaus (tai tuleva kohtaus)
  • Lääkärin toteama välilevytyrä
  • Infektio ihossa tai muu tulehdus

Verenluovutuksen tai antibiottikuurin jälkeen jäsenkorjaushoidon voi tehdä kolmen – neljän päivän kuluttua. Hoitajan on myös hyvä tietää yleinen terveydentila, mahdolliset loukkaantumiset ja hoitoon tulemisen muut syyt.

Muistathan kertoa myös, jos olet raskaana (ensimmäiset 3kk)

Jäsenkorjauksessa ei käytetä lainkaan niksautuksia tai äkkinäisiä liikkeitä, vaan kaikki tulokset saavutetaan tehokkaiden hoitotekniikoiden avulla yhdessä asiakkaan kanssa toimien.