Energiahoito

Kaikki on energiaa ja kaikki on liikkeessä, vaikka hidas ja rajoittunut silmämme ei sitä näkisikään. Elektronit pyörivät vimmatusti toistensa ympäri niin ihmiskropassa, kasvissa, kivessä kuin lapion varressakin.

Kysymyksessä on siis normaali fysiikan perusilmiö, jonka avulla kaikki materia pysyy koossa ja muodossa. Myös äänet ja ajatukset ovat energiaa.

Energian liikettä voidaan hidastaa, nopeuttaa, voimistaa, tasoittaa jne. Esim. vettä kattilassa lämmitettäessä se alkaa liikehtiä, poreilla ja lopulta lämmön lisääntyessä kiehua ja sitä myöten höyrystyä. Omin käsin me voimme vaikuttaa hoidettavan kehon energiavirtauksiin ja lämpöön.

Energiahoito liittyy yleensä saumattomasti moniin muihin hoitotapoihin: hierontaan, kuppaukseen, jäsenkorjaukseen jne. eli voitaneen sanoa, että se liittyy ainakin niihin kaikkiin hoitoihin, joissa kosketetaan hoidettavaa.

Energialle on vuosien saatossa annettu monia erilaisia hienoja nimiä ja sen välittämistä koulutetaan pitkillä, kalliilla kursseilla, erilaisilla "ainutlaatuisilla metodeilla" ja mantroilla. Se on puhdasta rahastamista.

Energiahoito kuitenkin perustuu siihen yksinkertaiseen tapahtumaan, kun pieni ihminen on loukannut polvensa ja juoksee vanhempansa luo itkien, jolloin vanhempi laittaa kätensä polvelle tai vain puhaltaa pipin pois...

Tässä maailman luterilaisimmassa maassa pitäisi olla itsestään selvä tieto, että esimerkiksi Raamatun Jeesus käski parantamaan sairaita laskemalla kätensä heidän päälleen - eikä siis suinkaan rukoilemaan tai toivomaan sairaiden puolesta. Siinä ei ole mitään erikoista tai kummallista mystiikkaa.